top of page
Ad Deir Petra

Inspiratie Jordanie 

11-daagse rondreis “De hoogtepunten van Jordanië" 

Groepsrondreis donderdag 7 t/m– maandag 18 september 2023

Jordanië, officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, behoort tot het continent Azië en ligt centraal in het Midden- Oosten. Jordanië grenst aan Israël, de Westelijke Jordaanoever, Syrië, Saoedi-Arabië en Irak. Het land telt in totaal ongeveer 10,8 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van bijna 91.000 vierkante kilometer. Van deze 91.000 vierkante kilometer is 90% woestijngebied. Jordanië is verdeeld in drie landschappen: het heuvelland in het westen, de Jordaan-vallei en de woestijn in het oosten, dat zich tot ver in Syrië en Saoedi-Arabië uitstrekt

In circa vijf uur vliegt u naar de hoofdstad Amman. Hier woont bijna de helft van het totaal aantal inwoners van het land. In Amman zijn veel historische plekken te bewonderen zoals de Citadel van Amman en het Romeinse Amfitheater. Enkele andere belangrijke plekken in Jordanië zijn Aqaba, Wadi Musa, de Dode Zee, Madaba en Jerash. In en rondom deze plekken is verschillend Cultureel Erfgoed te vinden zoals de oude woestijnstad Petra en de Wadi Rum woestijn.

Door de strategische ligging, bij de Middellandse Zee en op de oude zijderoute is Jordanië altijd een belangrijk gebied geweest en mede daardoor een bijzonder fascinerende reisbestemming. Tijdens onze rondreis maakt u kennis met de rijke cultuur van Jordanië.

Klik hier om het reisprogramma te bekijken. Wil je deze reis graag boeken? Klik hier en wij sturen het boekingsformulier op. 

bottom of page